Flyvepladsen

Sindal Lufthavn blev grundlagt og indviet i 1976 som et fælles projekt mellem Frederikshavn Kommune, Hirtshals Kommune, Hjørring Kommune og Sindal Kommune. Fællesskabet og aftalen mellem de 4 kommuner gjaldt i første omgang til 2011. Men allerede nogle år forinden havde Frederikshavn Kommune meldt ud, at de ikke længere ønskede at være med i fællesskabet. Dog fortsatte de med deres støtte indtil aftalen udløb i 2011.

Da den store kommune sammenlægning blev en realitet, blev det så Hjørring Storkommune bestående af Hirtshals, Sindal og Hjørring Kommune, der fremover ejer og driver Sindal Lufthavn. Dette gør det faktisk også lidt lettere, da det i stedet for 4 Kommuner, der skal blive enige, kun er én. Ydermere, så blev bestyrelsen i 2014 erstattet, så Lufthavnen fremover er underlagt Teknik & Miljø med borgmesteren som øverste chef.

 

Ud over lufthavnsbygningen med kontroltårn og andre lokaler er der ScanTech Flyværksted (tidligere Business Flight Center) men i dag ejet af SUN-AIR. Øst for ScanTech Flyværksted er der opført en større hangar, som ejes af Ivan Andersen, Ålbæk. Sindal Flyveklub, som tæller 85 medlemmer, har lejet sig ind i nogle lokaler i selve hovedbygningen samt råder over et areal med et antal parceller i østre ende af pladsen, tildelt af kommunen, hvor nogle af klubbens flyejere har bygget hver sin hangar til deres fly.

 

Pladsen råder over tankanlæg til såvel AVGAS 100L og JET-FUEL A1.

Kontroltårnet er bemandet mandag-fredag kl. 08:00-16:00.

Forfatter

Denne artikel om Sindal Lufthavn er skrevet af Jens Kongsbak.

Forfatter

Denne artikel om Sindal Lufthavn er skrevet af Jens Kongsbak.

Gå til toppen